Дата публікації:
04 вересня 2019
Кількість переглядів:
351
Поділитися:

Понад 70 учасників з 21 країни зібрав у своїх стінах протягом серпня 2019 р. 41-й Міжнародний літній університет Отто-Фрідріха в м. Бамберг, Німеччина. Серед учасників – й представники Сумського державного університету: доцент кафедри германської філології  Олеся Єгорова та студентка групи ПР-62 Аліна Шинкаренко, які отримали стипендії від Університету Отто-Фрідріха на участь в програмі.
Лейтмотивом 41-го Міжнародного літнього університету стали теми німецької літератури та музики, проте навчальна програма передбачала й курси з лінгвокраїнознавства, стилістики, методики викладання німецької мови, спецкурси з граматики та лексики, а також «розважальні курси» (театр, креативне письмо, хор, ігри тощо) під керівництвом студентів старших курсів університету.

Культурна програма пропонувала безліч позааудиторних заходів, екскурсій (Бамберг, Нюрнберг, Байройт, Шесліц), зустрічей з експертами та візитів, що дозволило поспілкуватися з жителями м. Бамберг та околиць «наживо» і сформувати більш-менш чітке уявлення про історію та культуру регіону.
Майбутня перекладачка Аліна Шинкаренко ділиться своїми враженнями: «Бамберг - неймовірне місто, в якому я почувалася добре з першого ж дня. Я розширила свій багаж знань, познайомилася з культурою землі Баварія і знайшла нових друзів з різних куточків світу! Отримані знання я спробую реалізувати в своїх курсовій та бакалаврській роботах».
«Наша участь у Літньому університеті – це ще один важливий крок в реалізації співпраці між СумДУ та Університетом Отто-Фрідріха. Ми висловлюємо величезну подяку організаторам, викладачам, тьюторам та персонально Др. Андреасу Ває за надану нам можливість поліпшити та поглибити наші фахові уміння та знання, розширити межі міжкультурної компетенції, познайомитися / зустрітися знову з багатьма цікавими людьми, обмінятися досвідом та найкращими практиками», – коментує Олеся Єгорова.
Дійсно, хто стукає, тому відкривають. Незабаром розпочнеться прийом заявок на участь в різних програмах академічної мобільності, тож закликаємо не залишатися осторонь й спробувати свої сили. Слідкуйте за новинами та анонсами на нашому каналі в Telegram, а також в календарі подій на сайті факультету ІФСК . Наші студенти – найкращі, тож у вас обов’язково все вийде!

Алла Красуля,
ст. викл. кафедри германської філології
заст. декана ф-ту ІФСК з міжнародних зв’язків

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Електро-технічний корпус, 4 поверх, ауд. ЕТ- 422


тел. (0542) 687 - 798 / внутрішній - 798

E-mail: [email protected]

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту посилання на ресурс обов'язкове

All rights reserved by sumdu.edu.ua