Дата публікації:
04 вересня 2019
Кількість переглядів:
352
Поділитися:

Доцент кафедри германської філології  Олеся Єгорова проходила влітку  стажування для викладачів німецької «Мова, країнознавство та культура»в м. Бремен.
Участь викладача в програмі стала можливою завдяки стипендії від Гете-Інституту. Програма стажування, яка зібрала 25 викладачів німецької з різних куточків світу, передусім фокусувалася на розгляді питань трансферу лінгвокраїнознавчих знань, зокрема в рамках культурологічного підходу, а також на типології завдань та форм роботи задля досягнення лінгвокраїнознавчих та культуро-орієнтованих навчальних цілей на різних етапах навчання.

Окрім щоденних семінарських занять та роботи в групах, під час яких учасники обмінювалися своїм досвідом та найкращими практиками, програмою передбачалося доволі багато польової роботи, в рамках якої викладачі взаємодіяли з бременськими студентами та пересічними містянами, що дозволило відчути Німеччину «на смак», проаналізувати власні уявлення про німецьку культуру, власні відчуття від побаченого та пережитого. Чудовим доповненням до міжкультурного аспекту навчання стала розмаїта культурна програма від Гете-Інституту, що передбачала екскурсії містом та за його межі, відвідини музеїв, зустрічі з експертами тощо.
«Я щиро вдячна всім організаторам цієї програми підвищення кваліфікації як в Україні (особливо Світлані Балашовій та Олені Бекетовій), так і в Бремені (особливо пані Гізелі фон Ріббек та пані Клаудії Тіс), усім моїм колегам з більш ніж 20 країн світу, а також висловлюю особливу подяку нашій дивовижній та надзвичайно професійній керівниці стажування – Хельзі Вюрц (Кельн / Берлін). Сумський державний університет стоїть на позиціях відкритості до різного роду подальшої співпраці та зокрема ми будемо раді прийняти вас в стінах нашого ЗВО у статусі запрошених лекторів», – прокоментувала Олеся Єгорова.


Олена Назаренко,
викл. кафедри германської філології

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Електро-технічний корпус, 4 поверх, ауд. ЕТ- 422


тел. (0542) 687 - 798 / внутрішній - 798

E-mail: [email protected]

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту посилання на ресурс обов'язкове

All rights reserved by sumdu.edu.ua