Дата публікації:
03 вересня 2019
Кількість переглядів:
408
Поділитися:

Влітку 2019 завершилось стажування в Китаї доцента кафедри германської філології  Віталія Дорди .
Стажування почалося з вересня 2018 року. Це був грант від Шанхайського університету, на базі інституту іноземних мов. Мета гранту полягала у порівнянні методик викладання англійської мови у китайських школах та лінгвістичних центрах з урахуванням міжнародних вимог. Одночасно стажування проходили викладачі з Казахстану, Індії, Хорватії, Словенії та деяких інших країн.
Віталій Олександрович досліджував підходи до викладання англійської у китайських школах у контексті культурних та національних особливостей, бо однією з проблем викладання англійської у Китаї є якісна підготовка до міжнародних тестів.


«На початку було дуже багато теоретичної роботи, ми знайомились з китайської системою освіти, вивчали особливості викладання іноземних мов у світі та самому Китаї. Потім почалася практична частина, де ми мали апробували різні підходи (переважно креативні та комунікативні) безпосередньо на містах. Часто ми проводили семінари, тренінги, де ділилися своїми успіхами, напрацюваннями, спостереженнями та пропонували вирішення певних ситуацій, пов’язаних з організацію навчального процесу за своїм напрямом дослідження», - поділився своїм досвідом Віталій Олександрович. «Підсумовуючи, хочу сказати, що  життя і стажування у Шанхаї можна напевно порівняти з перебуванням на іншій планеті – так тут усе вражає своїм прогресом та зручністю.»

Лариса Дегтярьова,
ст. викладач кафедри германської філології

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Електро-технічний корпус, 4 поверх, ауд. ЕТ- 422


тел. (0542) 687 - 798 / внутрішній - 798

E-mail: [email protected]

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту посилання на ресурс обов'язкове

All rights reserved by sumdu.edu.ua