Дата публікації:
02 травня 2019
Кількість переглядів:
394
Поділитися:

25 квітня студенти групи ПР-63 кафедри германської філології відвідали Зарічний суд в рамках вивчення дисципліни «Юридична термінологія» (викладач доц. кафедри, канд. філол. наук Ольга Шуменко).  

Майбутні перекладачі зустрілись з потенційними працедавцями та пройшли коридорами та кімнатами, в яких знаходяться підсудні перед судовим засіданням, побачили в яких умовах вони чекають свого вироку та як саме вони потрапляють в камери «очікування» заслуховування власної справи.

Працівники суду розповідали про умови та термін зберігання судової документації, про справи, які розглядаються найчастіше, та справи, які заслуховувалися судом найдовше. Найдавніші справи, що є у архіві датуються з часів відкриття Зарічного суду, тобто їм уже понад 40 років. Також, студенти мали змогу отримати доступ до електронної бази даних суду та знайти у ній інформацію про людину, яка хоча б раз була притягнена до кримінальної відповідальності.

Наступним та найцікавішим пунктом у відвідуванні даної установи стало судове засідання, на якому розглядалася кримінальна справа. Дискусії щодо справи, яка велася у суді, не вщухали ще довго і кожен мав свою точку зору, яку намагався сформулювати англійською мовою за правилами юридичної філології.

Марія Клименко,
студентка групи ПР-61

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,
Електро-технічний корпус, 4 поверх, ауд. ЕТ- 422


тел. (0542) 687 - 798 / внутрішній - 798

E-mail: [email protected]

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту посилання на ресурс обов'язкове

All rights reserved by sumdu.edu.ua